U nadert de pensioendatum en heeft één of meer pensioenkapitalen opgebouwd die binnenkort tot uitkering komen. We noemen dit een DIP - een Direct Ingaand Pensioen.

Het kan ook zijn dat u één of meer lijfrenteverzekeringen heeft die binnenkort tot uitkering komen. Dit noemen we dan een DIL - een Direct Ingaande Lijfrente.

Als onafhankelijk adviseur helpen wij u graag bij deze DIP en DIL.

Het eenvoudigst is het wanneer de uitkering straks ingaat en vervolgens onveranderlijk doorloopt. Maar zo eenvoudig is het vaak niet. Er zijn veel mogelijkheden om de uitkering zo in te richten dat deze goed past bij de persoonlijke financiële situatie. Op de volgende pagina informeren u verder over alle mogelijkheden.

Wanneer bekend is op welke wijze de uitkering moet lopen, dan moet de hoogste uitkering voor het kapitaal verkregen worden. Dat kan door offertes te vergelijken. We hebben hier een rekentool met de actuele tarieven van een aantal gerenommeerde verzekeraars. Dit kan voor zowel pensioenuitkeringen (DIP) als voor lijfrente-uitkeringen (DIL).

Wanneer u weet bij welke uitvoerder de pensioenuitkering moet gaan lopen, dan moet dit contract worden afgesloten.

Dit afsluiten kunt u helemaal zelf doen - dan noemen we dat execution-only. Dit kan via onze website. De kosten hiervoor bedragen eenmalig € 195.


Advies

U kunt er ook voor kiezen om het niet zelf uit te zoeken, maar u hierover te laten adviseren. U ontvangt van ons een adviesrapport met daarin de meest passende uitkeringsoplossing.

De kosten bedragen eenmalig € 395, plus voor ieder pensioen- of lijfrentekapitaal
€ 195.

Bij lijfrente oud-regime geldt een opslag van € 95 per lijfrentekapitaal.


Hulp bij de offerte

Wij kunnen u ook helpen bij het selecteren van de best passende aanbieder uit onze vaste selectie. U hoeft het dan niet zelf uit te zoeken, maar dan doen wij dat.

De kosten bedragen eenmalig € 295.

Wanneer we naast onze vaste selectie van aanbieders een breder marktonderzoek moeten doen, dan geldt een opslag van
€ 295.


Hulp bij het afsluiten

Ook is het mogelijk dat wij u begeleiden bij het afsluiten. Dan nemen we alle administratieve werkzaamheden uit handen en controleren straks of de uitkering conform de offerte is. Ook tijdens de looptijd van de uitkering blijven we beschikbaar voor vragen.

De kosten bedragen eenmalig € 295. Bij een pensioenuitkering met dóórbeleggen komt daar nog een opslag van € 195 bij.