Pensioenen zijn complexe materie. Wat is de beste keuze voor u en uw organisatie, voor nu en de toekomst, voor werkgevers en werknemers? Als pensioenexpert helpt Laater u met het correct en betrouwbaar inrichten van de pensioenopbouw, tegen een zo aantrekkelijk mogelijke premie. Wij luisteren naar uw wensen en zetten deze om in praktisch advies. Zo krijgt u grip op uw pensioenvoorziening en weet u zeker dat voor uw organisatie alles goed is geregeld.

Werkgevers

Als organisatie bent u verantwoordelijk voor de (collectieve) pensioensregeling van uw werknemers. Laater adviseert u op zowel juridisch als fiscaal gebied over pensioenzaken bij bijvoorbeeld fusie- en overnametrajecten en over nieuwe en bestaande pensioenregelingen. Indien nodig bemiddelen wij namens u met de pensioenuitvoerders.

Daarnaast helpt Laater bij het begrijpelijk maken van deze materie voor uw HR-afdeling. Wie bieden op dit gebied cursussen en trainingen over pensioen aan. Bovendien staan onze experts altijd klaar om uw HR-medewerkers te helpen bij moeilijke vraagstukken.

Directeuren-grootaandeelhouders en zelfstandig ondernemers

Wie een eigen bedrijf heeft of DGA is bij een onderneming, had tot 2017 de keuze tussen pensioen opbouwen via een verzekeraar of in eigen beheer. Inmiddels is het pensioen in eigen beheer 'uitgefaseerd': de eufemistische term voor: afgeschaft. Toekomstige opbouw in eigen beheer is sinds 2017 niet meer toegestaan.

Laater biedt een compleet pakket aan pensioenadvies aan waarbij de voor- en nadelen van alle mogelijkheden in kaart worden gebracht. Door ons te richten op uw persoonlijke situatie, organisatie, wensen en eisen komen wij tot een weloverwogen advies en stellen wij voor u een pakket op maat samen.

Accountants, fiscalisten, assurantiekantoren, advocaten en bedrijfsadviseurs

Voor financieel en juridisch adviseurs biedt Laater ondersteuning aan in de vorm van cursussen en trainingen met betrekking tot pensioen. Onze pensioenexperts vullen aan en springen bij, daar waar de eigen kennis en ervaring ophoudt. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op pensioengebied, de impact hiervan op huidige regelingen en eventuele financiële consequenties en risico’s. Deze kennis delen zij bijvoorbeeld op onze periodieke actualiteitenbijeenkomsten, speciaal voor adviseurs in andere sectoren.

Honderd procent onafhankelijk

Laater verzorgt pensioenadvies uitsluitend op declaratiebasis en hanteert hiervoor al sinds haar oprichting geen (afsluit)provisie. Zo zijn onze diensten honderd procent onafhankelijk. Gegarandeerd net zo helder als ons pensioenadvies dus!