Home » Over Laater » Onze klanten vertellen...

Door de jaren heen hebben we al voor heel veel verschillende klanten mogen werken. Met plezier. En daar zijn we hartstikke trots op. Tevreden klanten: daar doen we het allemaal voor.

We laten graag een aantal klanten aan het woord om te vertellen over hun ervaring met Laater en met onze medewerkers.


Laater adviseert ons op pensioengebied en zusterbedrijf Pensioenbeheer Nederland ondersteunt ons bij het pensioenbeheer. Laater heeft in de persoon van Erik Kuijpers ons onder andere geadviseerd in een verlengingstraject en heeft daarbij tevens onze medewerkers geïnformeerd. Beide trajecten zijn tot volle tevredenheid van de directie en de ondernemingsraad verlopen.

Johan Burger - directeur ATKB - Middelharnis/Waardenburg/Zoetermeer


Wij werken al een flink aantal jaren samen met Laater en specifiek met Martijn Visser. We zijn altijd weer onder de indruk van zijn deskundigheid op pensioengebied en van de toewijding waarmee hij onze klanten bijstaat. Heel vaak heeft hij hen geholpen helderheid te krijgen in de complexiteit van hun pensioenafspraken. Ook zijn inzet voor het verkrijgen van adequate compensatie in het geval hun pensioenregeling werd aangepast maakt indruk. Zelf laten wij ons regelmatig door Martijn bijpraten over de ontwikkelingen op pensioengebied omdat ook zijn trainingen op dat terrein zeer verhelderend zijn. Wij kijken met veel plezier uit naar onze samenwerking de komende jaren.

Dr. Willem Allertz, directeur OR Consultancy


De zuivelindustrie is volop in beweging. De markt groeit wereldwijd. Nieuwe technologieën bieden verbeterde productie- en verwerkingsmethoden. Consumenten kiezen voor gezonde producten en verfijnde smaken.

Wij helpen voedingsmiddelenproducenten om onderscheidend in succesvol in te spelen op deze trends. Door traditie, wetenschap en passie te fuseren zijn we experts en pioniers geworden in drie cruciale expertisegebieden in zuivelproducten: smaak, textuur en bioconservering.

Onze kernwaarden zijn Authentiek, Verantwoordelijk, Open, Ondernemend en Samen. Hierop worden onze leveranciers geselecteerd en daarom werken we al jaren samen met Eric Bolt aan ons pensioendossier.

Hans Dunning - HR Director CSK - Leeuwarden/Ede/Wageningen 


Mat Laater hebben we als ondernemingsraad van Antalis Nederland een heel goede ervaring. Martijn Visser heeft ons door pensioenland geloodst bij een verandering van pensioenvorm binnen ons bedrijf. Martijn heeft een cursus gegeven over het wel en wee van pensioenen, waar op te letten en wat te doen. Daarnaast heeft hij ons van een goed advies voorzien waarbij we de onderhandeling konden voortzetten met de bestuurder en hier goed zijn uitgekomen voor alle medewerkers. Laater werkt correct en voor iedereen begrijpelijk.

Rob Curfs - Secretaris ondernemingsraad Antalis - Almere


Als ondernemer ben ik van mening dat je pas een goede werkgever bent als je voor het heden maar vooral ook voor de toekomst van je personeel zorgt. In het afgelopen jaar hebben wij ons pensioenbeleid geheel herzien. Samen met Erik Kuijpers van Laater keken we naar de wensen van onze medewerkers en naar de mogelijkheden van ons bedrijf. We spraken uitgebreid over de effecten voor partners van onze medewerkers en/of de kinderen. Immers, iedere situatie is anders. Erik heeft ons bijzonder persoonlijk, vertrouwelijk en oprecht geadviseerd in de vele keuzes die gemaakt moesten en konden worden. Juist dat hebben we in het proces als zeer prettig ervaren. Voor een MKB-ondernemer blijft pensioen echt specialistenwerk. Ja, en daarvoor kun je zeker bij Erik terecht.

Albert Dominicus - Adagium Corporate Finance - Veghel


Martijn Visser van Laater heeft ons na een zeer heldere uiteenzetting geholpen met de begeleiding naar een nieuwe pensioenregeling. Naast de administratieve ondersteuning heeft hij ook gezorgd voor duidelijke communicatie naar het personeel middels een toegankelijke presentatie. Staat altijd klaar en reageert pro-actief op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Kortom: een aanrader!

R.J. Pepping - directeur Basenet Internet Projects - Amsterdam


DOC Kaas is een Nederlandse kaasproducent. De coöperatieve onderneming - opgericht in 1895 - produceert jaarlijks op twee productielocaties in Hoogeveen Nederlandse kaas die wereldwijd wordt afgezet. De bron van deze kaas, ongeveer 1 niljard liter meld - wprdt geleverd door leden-melkveehouders. DOC Kaas heeft ongeveer 230 medewerkers en is onderdeel van het Duitse DMK.

In de pensioenuitvoering hebben wij de afgelopen 20 jaar verschillende wijzigingen plaatsgevonden en daarnaast zijn meerdere wetswijzigingen van invloed geweest op pensioenopbouw bij DOC Kaas. Hierdoor is goede communicatie over het pensioen richting onze medewerkers essentieel.

Erik Bolt is al jaren tot volle tevredenheid ons vaste aanspreekpunt. Hij denkt creatief met ons mee en we kunnen er altijd op rekenen dat gemaakte afspraken worden nagekomen.

Els de Boer - Manager HR DOC Kaas - Hoogeveen


Martijn Visser van Laater heeft onze ondernemingsraad erg geholpen om - in Jip en Janneke-taak - door het 'woud' in pensioenland te komen. Hierdoor is deze moeilijke materie inzichtelijker geworden voor de OR-leden. Tevens heeft Martijn ons als ondernemingsraad geholpen en geadviseerd bij een nieuw af te sluiten pensioenregeling. Hierdoor hadden wij professionele 'munitie' om de onderhandeling met de directie aan te gaan.

Daan Vrijdag - Ondernemingsraad Timing - Apeldoorn


Bij de introductie van de nieuwe pensioenregeling voor de eigen medewerkers van Salarisjobs Salarisadministrateurs heeft Norbert van Nieuwenhoven alle medewerkers wegwijs gemaakt in hun pensioenregeling. Dit is voor een deel op het kantoor van Salarisjobs geweest, en voor een ander deel digitaal. Van directeur Hans Deltrap van Salarisjobs ontvingen we de volgende evaluatie:

“Onze collega’s zijn super enthousiast over hun pensioenafspraak met Norbert van Nieuwenhoven.”

Kijk dat zijn de complimenten waar we het voor doen!