Historie

In het voorjaar van 2002 begon het bij Martijn Visser steeds harder te kriebelen om voor zichzelf te beginnen met een pensioenadviesbureau. Op dat moment had hij er ruim acht jaar opzitten in de verzekeringsbranche. Begonnen op een klein kantoor als particulier verzekeringsadviseur is Martijn al snel doorgegroeid naar zakelijk adviseur en vervolgens naar specialist employee benefits (werknemersregelingen). Pensioen had hierbij zijn speciale interesse. Vóór de verzekeringsbranche was Martijn werkzaam in de accountancy bij een van de grote accountantskantoren. Zijn idee in 2002 was nu om de werkwijze van het accountantskantoor (namelijk werken op declaratiebasis, dus zonder provisie wat toen nog gebruikelijk waren in de verzekeringsbranche) te combineren met de kennis en ervaring over pensioenregelingen.

In de zomer van 2002 waren de plannen eigenlijk wel klaar. Alleen, in oktober 2002 zou Martijn voor het eerst vader worden. Omdat dit toch wel spannend was, is de start van het bedrijf uitgesteld tot na de geboorte. Half oktober is dochter Sofie geboren en een week later heeft Martijn zijn baan opgezegd. Het kon nu echt gaan beginnen!

1 januari 2003 is de officiële startdatum van Martijn Visser Pensioenadvies. Op de zolderkamer begonnen met een idee, een leeg schrijfblok en een pen met een nieuwe vulling. De opbouw en groei ging voorspoedig. Vijf jaar later, in 2008 was er een pensioenadviesbedrijf met zes medewerkers.

Laater werd geboren in 2009. Om verder te kunnen groeien en ontwikkelen is in oktober 2009 Martijn Visser Pensioenadvies gefuseerd met Van Harten PensioenController - het pensioenadviesbureau van Jan van Harten - en met PensioenMasters - het bedrijf van Peter van de Snepscheut. Door de drie mannen werd gekozen voor een nieuwe, onafhankelijke naam: Laater. Omdat pensioen echt iets voor Laater is.

In de jaren daarna heeft Jan van Harten afscheid genomen van Laater om iets anders te gaan doen in de pensioenbranche. En Peter van de Snepscheut heeft in 2015 zijn aandeel aan Martijn Visser verkocht en is in 2016 zelf met pensioen gegaan.