Als u pensioen heeft opgebouwd via uw werkgever dan moet de pensioenuitkering op de pensioendatum goed afgestemd worden op uw persoonlijke situatie. dat lijkt vaak eenvoudiger dan het in de praktijk is.

De pensioendatum wijkt vaak af van de datum waarop u de AOW-uitkering ontvangt. Misschien wilt u de eerste jaren wel wat méér pensioenuitkering en later wat minder. Of juist andersom. Of u heeft een pensioenkapitaal opgebouwd in een premieregeling die op pensioendatum moet worden omgezet in een pensioenuitkering.

Allemaal lastige keuzes die u moet maken. Wij helpen u daar graag bij!

Persoonlijke begeleiding

Laater gelooft in een persoonlijke begeleiding. Pensioen is al ingewikkeld genoeg, en het inregelen van een pensioenuitkering is niet uw dagelijks werk. Wel voor ons. Daarom gebruiken we onze kennis en ervaring graag om u verder te helpen. We laten u dus niet zelf puzzelen met uitkeringen, mogelijkheden en keuzes.

Voor het afsluiten van een pensioenuitkering werken we samen met NAAM, een gerenommeerde partij die in staat is om de beste aanbieding uit de markt te halen.

Een informatief gesprek...

... of een adviesgesprek

De kern van onze begeleiding is altijd een goed gesprek over uw pensioen. Persoonlijk, betrokken, deskundig. In dit gesprek luisteren we goed naar uw wensen. We leggen uit wat de voor- en nadelen van iedere mogelijke keuze. We bekijken samen hoe het pensioen past in uw gehele inkomensplaatje. Maar we hebben ook aandacht voor wat er bijvoorbeeld gebeurt bij overlijden. En natuurlijk houden we rekening met alle wettelijke en fiscale spelregels.

We onderscheiden een informatief gesprek en een adviesgesprek. Het adviesgesprek wordt altijd gevolgd door een adviesrapport waarin we concreet aangeven hoe de pensioenuitkering ingevuld moet worden. Bij het informatieve gesprek volgt géén adviesrapport.

Het gesprek kan bij ons op kantoor plaatsvinden, op het kantoor van de werkgever of digitaal met een video-conference. Bij een bezoek aan huis zal de reistijd door ons doorbelast worden.