Home » Home2

Laater is een pensioenadviesburo voor de zakelijke markt. Laater heeft vestigingen in Breda, in Veghel en in Smilde, maar werkt door het hele land. Laater is volstrekt onafhankelijk, zowel in eigendom als in het zakendoen. Het belang van onze klant staat daarbij altijd voorop.

 


Actueel


Pensioenen zijn complexe materie. Wat is de beste keuze voor u en uw organisatie, voor nu en de toekomst, voor werkgevers en werknemers? Als pensioenexpert helpt Laater u met het correct en betrouwbaar inrichten van de pensioensopbouw, tegen een zo aantrekkelijk mogelijke premie. Wij luisteren naar uw wensen en zetten deze om in praktisch advies. Zo krijgt u grip op uw pensioenvoorziening en weet u zeker dat voor uw organisatie alles goed is geregeld.

Pensioen communicatie wordt de komende jaren voor bedrijven een van de belangrijkste pijlers. Door de vergrijzing gaan meer werknemers met pensioen en zien jongere werknemers steeds meer het belang van een goede pensioenregeling in. Maar hoe geeft u uw werknemers een eenvoudig inzicht in hun pensioen? Laater helpt u bij het begrijpelijk maken van deze ingewikkelde materie.

Bij Laater weten we hoe ingewikkeld het beheer van (collectieve) pensioenregelingen is. Tel daarbij de voortdurend veranderende wet- en regelgeving bij op en het is niet moeilijk om te zien hoe werkgevers het overzicht over de pensioenen kunnen kwijt raken. Een klein foutje in de administratie kan grote gevolgen hebben voor het pensioen van werknemers.

Vaak ongemerkt lopen de kosten op bij het opzetten van een nieuwe pensioenregeling. Laater meent  dat dit anders moet. Door het adviestraject zeer strak te organiseren, bereiken we een grote mate van efficiëntie. Bijkomend voordeel is dat we alle betrokkenen maar minimaal hoeven te belasten. Zodanig zelfs dat we dit ‘Pensioen in één dag’ kunnen noemen.

Laater is specialist op het gebied van pensioen en ondernemingsraad. Onze consultants hebben jarenlange ervaring en zijn inzetbaar voor alle vraagstukken rondom pensioen en de rol van de ondernemingsraad daarbij.

We zijn flexibel en leveren praktische oplossingen. Wij kiezen er voor om samen te werken met andere specialisten als dat nodig is. 

De nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) moet ertoe leiden dat payrollwerknemers recht krijgen op een pensioenregeling die gelijkwaardig is aan die van andere werknemers met een vergelijkbare functie bij die werkgever. Voor pensioen betekent deze wet dat de payroller in dezelfde pensioenregeling wordt opgenomen als de medewerkers van het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. Een alternatief is dat payroll-onderneming zelf een pensioenregeling opstart. Dat noemen we een adequate pensioenregeling.

Cras aliquam nec quam eget luctus. Sed tristique nisl eget ligula dictum scelerisque. Vestibulum interdum felis libero, non lobortis lorem interdum id. Aliquam nibh nulla, placerat sit amet libero in, ullamcorper consectetur dui. Cras metus elit, dictum sit amet enim at, ultrices dictum sapien. Praesent sed tincidunt turpis.

Nederland vergrijst. Veel werkgevers zien dit ook binnen hun werknemerspopulatie. Maar een gezond bedrijf kent een evenwichtige opbouw van jonge, middelbare en oudere werknemers. Hoe kunt u hier nu voor zorgen?

De Vitaliteitsregeling is juist bedoeld voor deze situaties. Om zowel werkgever en werknemer blijvend vitaal te houden.

Cras aliquam nec quam eget luctus. Sed tristique nisl eget ligula dictum scelerisque. Vestibulum interdum felis libero, non lobortis lorem interdum id. Aliquam nibh nulla, placerat sit amet libero in, ullamcorper consectetur dui. Cras metus elit, dictum sit amet enim at, ultrices dictum sapien. Praesent sed tincidunt turpis.

Onze klanten

Door de jaren heen hebben we al voor verschillende klanten mogen werken. Met plezier. En daar zijn we hartstikke trots op.